Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

donderdag 30 juni 2011

Bladerdeeghapje met Geitenkaas & Champignons

Vanavond Annelies en Sophie over de vloer gehad! Een supergeslaagde en gezellige avond! Echt zo'n avond waarbij de tijd voorbijvlogen is! Was alweer veel te lang geleden, dus we hebben al meteen een volgende keer afgesproken, want anders duurt het toch weer veel te lang... En dat willen we natuurlijk niet :-)

Voor het hoofdgerecht op zeker gespeeld, want Annelies is en blijft één van mijn inspiratiebronnen en wou het niet verknallen hé ;-) (Van haar is die jummie jummie spinaziesoep), maar een avondje zonder iets nieuws uit te proberen, da's moeilijk hé voor mij... dus ze waren proefkonijn voor een aantal aperitiefhapjes... Annelies vond dat curryhapje het lekkerst, maar zowel Sophie als ikzelf vonden deze het lekkerst, dus deze heeft de blog gehaald! Bij deze...Ingrediënten:
Bladerdeeg, geitenkaas, champignons, rode ui, tijm

Let's get started!
- Champignons in fijne plakjes snijden en ui snipperen. Even aanbakken.
- In een kommeke uw champignons en ui mengen met de geitenkaas, bestrooien met wat tijm en es goed dooreenroeren
- Bladerdeeg openleggen, lepelke van uw mengsel erin en bladerdeeg dichtvouwen.
- Ik weet dat de meesten hier dan wat ei oversmeren voor een mooi kleurke, maar ik vind dat zonde van de rest van dat ei, dus ik smelt gewoon een klein beetje boter en lepel er dat wat over
- 15 à 20 minuutjes de oven in

Bron: http://www.recepten-company.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten