Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

woensdag 1 juni 2011

Knisperende MarskoekjesAltijd leuk dat je iets op tafel kunt zetten om te knabbelen als er onverwacht volk over de vloer komt en nog leuker als dit dan nog iets is wat je zelf hebt gemaakt. Nu ja, zo ver is 't niet gekomen met 't volgende... Ik ben nu eenmaal een smoefelaar en jaja, heb 't allemaal zelf opgegeten en 't heeft geeneens zo lang geduurd :-S

Ingrediënten:
200 gr chocolade, 3 marsrepen, 90 gr ongezouten boter, Rice Krispies

En dan...
- Smelt de chocolade au bain marie
- Smelt de boter in een andere pan. Zodra ie begint te smelten, voeg je er de in kleine stukjes gesneden Mars aan toe. (blijven roeren)
- Als dit netjes gesmolten is, voeg je er de Rice Krispies aan toe. (hoeveelheid moeilijk te zeggen... zo veel dat het nog altijd allemaal bedekt wordt met het Marsmengsel)
- Het Marsmengsel verspreiden in een bakvorm en bedekken met de gesmolten chocolade.
- Laten afkoelen en dan in langwerpige stukken snijden

Jummie jummie ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten