Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

dinsdag 21 juni 2011

Pizza met Courgette & Munt

Turkije was precies wat ik had gehoopt! Megarustig braadkip spelen overdag en 's avond ons aperitiefke. Normaal gezien als ik terugkom van reis, snak ik altijd naar een goei stuk vlees en lijk ik de eerste dagen onverzadigbaar, maar deze keer niet.... Zo lekker gegeten daar... Ben al veel naar Turkije geweest, maar de keuken van dit complex was niet te vergelijken met de voorgaande, zelfs niet met de beste hotels! Dus tijd om dit vegetarisch receptje es uit te proberen!
Als ik ergens pizza bestel ga ik steevast voor iets Hawaï-achtigs... zolang er maar ananas op ligt, en 't liefst in combinatie van ham, paprika en look... Dit receptje is dus allesbehalve zoiets... maar ik zag hem op Brutsellog en wist meteen dat dit compleet mijn ding zou zijn! En ja hoor, 't heeft zijn belofte ingelost :-)Ingredïenten:
Pizzabodem, tomatensaus, courgette, mozarella, munt, geraspte Parmezaan

En dan...
- Oven voorverwarmen op 180°
- Pizzabodem bestrijken met de tomatensaus, bedekken met eerst flinterdunne schijfjes courgette en daarna met mozarella, munt over strooien en afwerken met wat geraspte kaas.
- 20 minuutjes hop de oven in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten