Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

vrijdag 10 juni 2011

Broccolisoep



Een beetje aan 't zeuren, want heb die vanavond niet vers klaargemaakt, maar netjes ontdooid en opgewarmd uit de diepvries :-S Pistoleeke met een laag goeie boter bij en dit is een godenmaal! -Voor mij althans -
Dit receptje is er eentje van Vincent en is bijgevolg ook een beetje een ode aan hem, want het contact tussen ons staat precies wel op 't laagste pitje ooit :-S Tijd om daar verandering in te brengen... na mijn vakantie naar Turkije... Morgen weg voor een weekje! Jihaa! Maar eerst vanavond nog op stap met de meiden! Wel proberen verstandig te zijn hé vanavond, anders bekoop ik 't morgen... En moet eigenlijk nog veel doen morgen :-S
Btw... ik ben trots op mezelf deze week! Er geweest op een moeilijk moment voor een vriendin en mijn ouders supergelukkig gemaakt. En o ja, nog een vriend verrast met een extraatje. Heb 't gevoel dat het tij aan 't keren is voor mij. Wordt es tijd hé ;-) Soepke slurpen dus...

Ingrediënten:
4 grote uien, 1 broccoli van ong. 500 gr, 1 el Italiaanse kruiden, 1.5 l water, 2 Knorr vleesbouillonblokjes en 2 Maggi groenten met kruiden bouillonblokjes

En dan...
- Uien fruiten en er daarna de roosjes broccoli aan toevoegen
- Giet er een scheutje water bij en laat het een tiental minuutjes met gesloten deksel sudderen tot de broccoli een beetje zacht is.
- Voeg er dan 1.5 l water , alle bouillonblokjes en een afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden aan toe.
- Alles laten doorkoken tot de broccoli volledig zacht is
- Mixen & klaar!

Met dank aan Vinnie dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten