Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

vrijdag 28 januari 2011

Hapje Tomaat/Mozarella


Dit is er eentje die geen uitleg nodig heeft... Zo makkelijk & iedereen lust het! Heb deze eigenlijk al supersuperlang... Toen ik die voor de eerste keer maakte, zei iedereen 'Wauw, hoe origineel', nu vind je deze of een variant ervan eigenlijk regelmatig terug tussen de aperitiefhapjes op etentjes onder vrienden... Ik ga ervanuit dat dat niet enkel bij mij zo is. Hoewel ik dit 'receptje' dus niet zo snel zal kwijtspelen, wou ik hier toch noteren, kwestie van de volledigheid hé ;-)

Ingrediënten:
Kerstomaatjes, minibolletjes mozarella, pesto
Benodigdheden:
Tandenstokers

Easy as hell...
- Snij de tomaatjes en de mozarellabolletjes in 2.
- Maak nieuwe bolletjes met 1 helft tomaat en 1 helft mozarella en prik er een tandenstoker doorheen.
- Rangschik ze op een schaaltje met een potje pesto erbij als dipsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten