Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

vrijdag 14 januari 2011

Italiaanse Soep

't Is winter, zit nog altijd thuis met mijn rug (hoewel ik denk dat het gaat lukken om maandag te gaan werken - hout vasthouden) dus 't zijn 's middags boterhammen en wat smaakt daar beter bij dan een lekker soepje om uw buikje te vullen!Ingrediënten:
1 courgette, 6 wortelen, 2 uien, 4 rundsbouillonblokjes, 2 el oregano, 2 liter water en 1 blikje tomatenpuree

Soepje maken!
- Hak de courgette (ontveld), de wortelen en de uien in stukken.
- Doe je groenten in je soeppot samen met het water, de bouillonblokjes en de tomatenpuree
- Laat het 30 min. zachtjes koken en voeg daarna de oregano toe
- Mixen en peper & zout erbij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten