Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 31 januari 2011

Kip met Knoflook & CitroenKwestie van aan mijn zelfopgelegd quota om hier 8 receptjes per maand te posten, op de valreep nog een laatste voor deze maand! Me deze morgen ingeschreven als werkloze/werkzoekende en straks als de hulpkas open is, mijn dop in orde gaan brengen si en dan ben ik officieel 'aan den dop'. Weird hé. Morgen mijn cv in orde brengen en al es stilletjes beginnen uitkijken naar iets nieuws hé. Eerst wel van plan om mijn kop volledig leeg te maken, want vind dat ik dat wel verdiend heb na deze zware maanden, maar dat sluit niet uit dat ik al es kan beginnen rondkijken hé. Want even 'thuis zijn' spreekt me wel aan, maar mezelf kennende zal ik dat even snel weer beu zijn, want ben niet iemand die ervan houdt om niets om handen te hebben... Maar terug bij de les: kip met knoflook en citroen! Dit is er eentje die ik al hééél lang heb en af en toe wel es klaarmaak. Is gewoon zo simpel en natuurlijk ook lekker :-)

Ingrediënten:
kipfilets, enkele teentjes look, 1 citroen, rozemarijn, olijfolie

En dan...
- Strooi wat peper & zout over de kipfilets en leg deze in een ovenschaal
- Was de citroen, snij hem in plakjes en leg deze op de kip.
- Leg er ook de teentje look bij (de volledige teentjes, want als je hem gaat uitpersen, dan krijgt die een onsmakelijk groen kleurtje als je gerecht uit de oven komt :-S)
- Olie erover en afwerken met rozemarijn
- Dan ong. 30 minuutjes de oven in op 200° totdat de kip gaar is en begint te verkleuren.

Ikzelf eet dit altijd met rozemarijnpatatjes.... Tja, nu eenmaal tuk op rozemarijn hé :-)

1 opmerking:

  1. Deze hebben we een aantal weken geleden thuis ook gemaakt. Was inderdaad niet te versmaden!

    BeantwoordenVerwijderen