Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

woensdag 12 januari 2011

Kipfilet met Honingsaus & Bacon

Daarstraks is Marlies langsgekomen. Door omstandigheden hebben we er de laatste weken minder kunnen zijn voor elkaar, maar zoals je enkel onder megagoeie vriendinnen hebt, is het wederzijds begrip er gewoon. Dus een supergezellige avond gehad, lekker bijgetetterd, allebei ons hart es gelucht (nu ja, vooral ik dan :-S) en ondertussen lekker gegeten :-) Je moet weten dat zij één van mijn inspiratiebronnen was waardoor ik beginnen koken ben en zij is en blijft mijn meest dankbare en eerlijke eter. Als er iets aan kan verbeterd worden, dan geeft ze me tips en als het goed is, dan is 't goed! En als zij het zegt.... en deze was een goeike! Dus meteen hier noteren hé!

Ingrediënten:
Kipfilets, spek, geschaafde amandelen, boter, peper, 1 el honing, 1 el mosterd, 1 el bruine suiker

How to...
- Maak een inkeping in de kipfilets, zodat een envelopje onstaat, waar je de amandelen inpropt. Bacon erond wikkelen en in een ovenschaal leggen.
- Saus maken door boter te smelten en er daarna de honing, de mosterd en de bruine suiker aan toe te voegen. Wat peper erbij en ne keer roeren hé, zodat je een gladde massa krijgt.
- De kipfilets met wat saus bestrijken en in de oven steken.
- Laat ze 20 min. garen, keer ze halverwege es om en vergeet niet ze regelmatig te bedruipen met een beetje saus.

Jummie jummie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten