Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

donderdag 16 december 2010

Pasta met Bloemkool

Jaja, 't was weer zo ver... Zwemmen is niet doorgegaan vanavond en had eigenlijk niets voorzien om te eten, want normaal eet ik dan gewoon snel een yoghurtje of wat cornflakes, kwestie van niet te zinken in 't zwembad ;-) ... Dus kijken wat ik nog in huis heb en daarmee iets fiksen! Pasta met bloemkool was perfect! Lekker & redelijk snel (want al enkele weken veel langer onderweg van thuis naar 't werk en terug omwille van het koude weer, dus snel is the way i like it voor 't moment!) Is wel een redelijk zwaar gerecht hoor, maar met die sneeuw buiten is dit een ideaal gerechtje om een speklaagje te kweken tegen die koude!

Ingrediënten:
Tagliatelli, bloemkool, spek, room, Parmesaanse kaas, 2 eieren, paprikapoeder

Let's get started!
- Kook de bloemkool en de pasta beetgaar
- Bak het spek goudbruin, klets er de room bij en kook op
- Roer er de pasta en de bloemkool doorheen
- Roer de eieren en de kaas los met het paprikapoeder.
- Schep het pastamengsel in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.
- Gratineer 5 minuutjes in de oven tot er een korstje ontstaat

(Enige nadeel van dit gerecht is dat 't moeilijk schept om netjes op uw bord te krijgen, maar voor de rest... lekkerlekker :-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten