Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 20 december 2010

Struisvogel in Rode Wijn

Een rustig, maar leuk weekend achter de rug! Gezien het sneeuwweer, een rustig kooknamiddagje ingepland. Net terug van een heerlijk concertje met Katleen en vanzelfsprekend gevraagd of ze vooraf haar voetjes niet onder tafel wou komen steken. Zit trouwens nog met een probleempje, want te veel klaargemaakt, mijn diepvries zit ondertussen overvol, en geen idee wanneer ik de rest kan opeten :-S Maar terug naar het gerechtje van vanavond: 1 woord: voltreffer!
Receptje ook ooit op 't internet gevonden, maar was met hert en iets anders, dus eigenlijk blijft er niet zo heel veel meer over van 't origineel... Lijkt veel werk, maar eigenlijk valt het best mee hoor, dus laat je daar zeker niet door afschrikken!

Ingrediënten marinade:
1 fles rode wijn, 1 klein glaasje cognac, 1 tak witte selder, 2 uien, 2 wortelen, tijm, laurier en peperbollen
Ingrediënten rest:
1 kg struisvogel, 1 blokjes bittere chocolade, 4 eetlepels gelei van rode bessen, 1 snee peperkoek, 1 eetlepel bloem

Halve dag op voorhand:
- Snij de groenten fijn en doe ze in een kom. Kruiden en drank erbij, vlees erin en 12 uur afgedekt laten marineren in de frigo.

En dan...
- Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Peper & zout en bloem erover strooien.
- Marinade toevoegen en aan de kook brengen
- Peperkoek erop en 1.5 uur laten sudderen.
- Bessengelei, chocolade en peper&zout toevoegen.
- Nog kwartierke laten doorsudderen en 't is klaar!

Gezien ik een pot veenbessengelei had gekocht hiervoor, dan ook maar meteen appeltjes met veenbessen erbij gemaakt en past er perfect bij! Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten