Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

vrijdag 1 juli 2011

Curryhapje



Dit was Annelies haar favoriet aperitiefhapje tijdens het verplicht proeven van mijn nieuwe probeersels vanavond. Persoonlijk vond ik deze ook wel lekker, es een ander smaakje, leuke afwisseling, maar vind eigenlijk dat ik enkele andere heb die NOG lekkerder zijn.... Maar voor elk wat wils hé!
Gelukkig had ik niet al te veel koriander gebruikt, want toen ik vertelde wat erin zat, kwam ik te weten dat mijn proefkonijntjes hier allebei niet zoveel van hielden... Ze vonden dat de koriander een subtiele toets gaf, maar niet doorsmaakte en het zo perfect was! Oef! :-)

Ingrediënten:
Bladerdeeg, aardappel, courgette, curry & koriander

En dan...
- Uw aardappel (ik had hem al gekookt) en uw restje courgette in piepkleine stukjes snijden
- Even aanbakken in olijfolie en er uw kruiden bijkappen naar wens
- Uw bladerdeeg openleggen, vulling erin en maar kleine 'pakketjes' maken hé!
- Kwartierke de oven in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten