Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 11 juli 2011

Gratin van Kabeljauw met Courgette

Weer een superleuk weekend achter de rug! Vrijdag in de vooravond naar 't Parkkaffee geweest, zaterdag naar Werchter Classic en gisterenavond naar de film. Voor diegene die nog een cinemake gepland hebben binnenkort: 'A Separation' is echt een aanrader! Wel niet zo'n happy film en ik ben ene die daar dan nog lang mee rondloopt, maar is echt wel goed. Blij dat mijn gezelschap me deze voorschotelde :-)
Was eerst van plan om deze gisterenavond te maken, maar door tijdsgebrek is het wat anders geworden... dus keek al uit naar vanavond, want leek me op papier een goeike en ja hoor... 't heeft me niet teleurgesteld :-)Ingrediënten:
Kabeljauw, courgette, rode ui, citroen, room, provençaalse kruiden, muskaatnoot, paneermeel, geraspte kaas

En dan...
- Schijfjes courgette en ringetjes ui even aanstoven in wat olijfolie. Kruiden met wat peper & zout.
- Groentjes in een ovenschaal doen, bestrooien met de provençaalse kruiden en je vis erop leggen.
- Room in je pan, wat citroensap erbij en wat muskaatnoot erover en klein beetje laten indikken.
- Je saus over je vis gieten en bestrooien met wat geraspte kaas en paneermeel.
- Klein halfuurke de oven in.

Bron: meersmaak.blogspot (wel lichtjes aangepast, Katrienversie dus ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten