Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 3 juli 2011

Broodje Kip met Kaas & Oregano

Deze namiddag naar de babyborrel geweest van Jo & Peter hun tweeling. Leuke namiddag gehad dus :-) In 't zonneke, drankske, omringd door toffe mensen, ... Nice nice nice :-)
Ervoor kwam Carla eerst tot hier en jajaja, natuurlijk gezegd dat ik voor iets kleins zou zorgen voor te eten. Dit is er nog eentje die ik gevonden had op die site van brutsellog.nl, zij het lichtjes aangepast, wegens niet alle nodige ingrediënten in huis, maar maakt niet uit, zo was ie naar mijn smaak lekker en ben niet zo heeeeeel erg zot van zure room, heb dat trouwens ook nooit echt in huis, en de overschot zou toch maar zijn eigen leven beginnen leiden in mijn koelkast, dus volgende keer maak ik dit net op dezelfde manier (wel iets meer oregano erbij doen de volgende keer, want dit had nog iets meer mogen doorsmaken voor mij)


Ingrediënten:
Broodje (volgens Brutsellog ciabatta, ik heb van die Italiaanse Bollen gebruikt), kipfilet, jonge kaas, cheddar en oregano

Niet veel uitleg nodig hé eigenlijk...
- Kipfilet bakken in boter en daarna in kleine reepjes, blokjes, .... snijden
- Broodje doormidden snijden en dan beleggen met achtereenvolgens kaas, kip, oregano en nog wat kaas.
- Nog even in uw oven plooien zodat de kaas lekker smelt en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten