Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

dinsdag 26 juli 2011

Bieflapje met GeitenkaasZondagavond had ik nog es die lekkere pasta met gehakt & geitenkaas gemaakt... Natuurlijk nog geitenkaas over, dus op zoek tussen mijn 'to do-receptjes' naar nog iets met geitenkaas hé! Dit was er normaal eentje voor op de bbq, maar wegens gebrek daaraan, maar in de oven gepropt :-)

Vanavond naar de avant-première van Super 8 in de Decascoop! Vriend van me heeft tickets gewonnen en ik mag mee :-) Al gevraagd of ik mijn rode loper-schoenen hiervoor mag aantrekken, maar ik heb blijkbaar al naar teveel films gekeken! Haha! Weet ik veel :-S Maakt me eigenlijk ook niet uit, ziet er een goeie film uit en het gezelschap is goed. Ik zal mijn rode loperschoenen maar in hun doos laten :-) en het enige kledingstuk aantrekken dat ik in de solden heb gekocht! Jaja, ben flink geweest, me maar laten gaan voor 10 euro! Goed hé :-) Gisteren ook al de hele dag in rondgelopen, vandaag alweer, kwestie dat 't zijn geld opbrengt hé!

Ingrediënten:
Biefstuk, geitenkaas, honing, tijm

How to...
- Biefstuk insnijden als een envelopje en er de geitenkaas in proppen
- Kruiden met peper&zout, tijm en de honing erover.
- Nog wat olijfolie erover en een dik kwartier de oven in (ik heb hem maar 1 keer halverwege bedruipt en er hem 20 min. ingestoken en vond dit net ietske te ver en aan de uiteinden een heel klein beetje te droog, daarmee, volgende keer 5 minuutjes minder en een paar keer meer bedruipen met de olie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten