Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

woensdag 9 maart 2011

Tupperwarecakejes

Als kind ooit van mijn ouders zo'n baksetje van Tupperware gekregen. Hun beste investering ooit om mij (letterlijk én figuurlijk) zoet te houden, want hoeveel keer heb ik wel niet die cakejes gebakken uit het bijhorend receptenboekje? Ontelbaar... Ondertussen groot geworden, Tupperware setje ligt ergens op zolder bij mijn ouders, maar het receptje blijft meegaan! Veel te makkelijk, gewoon lekker en ideaal voor als je eikes hebt die dringend opmoeten :-)
Bovendien had ik in mijn grote kuis vormpjes teruggevonden die ik ooit es op een kerstmarkt had gekocht, dus ik moest die wel es gebruiken hé... Want mijn regel was: ofwel gebruik je 't ofwel doe je 't weg en gezien ik een onverbeterlijke hamsteraar ben, vormpjes dus gebruikt ;-)



Ingrediënten:
100 gr suiker, 100 ml olie, 2 kleine eitjes, 200 ml zelfrijzende bloem, snuifje zout.

Tupperwaremanual:
- aan je mama vragen de oven voor te verwarmen op 190°C of als je groot genoeg bent, mag je je hier ook zelf aan wagen ;-)
- alle ingrediënten mengen
- in vormpjes gieten
- 15 tot 18 min in de oven steken (mama hé ;-))
- genieten van de lekkere geur die je keuken vult!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten