Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zaterdag 5 maart 2011

Varkensrollade met Vijgen in Palm


Weer een schot in de roos met dit gerechtje! Gisterenavond op stap gegaan met de dames en deze is ideaal... Gezien de vele drankjes gisteren, was mijn energiepeil vandaag redelijk laag en deze rollade duurt wel even, maar is eigenlijk absoluut niet veel werk. Dus ik heb 't idee dat ik toch minder lui geweest ben dan dat het aanvoelde ;-)

Ingrediënten:
700 gr varkensfiletrollade, 75 gr gedroogde vijgen, Palm, rozemarijn, 1.5 dl kippebouillon, 2 uien

En dan...
- Een mengsel van olie en boter verhitten en de rollade aan alle kanten bruinbranden. Ondertussen de uien snipperen en kort meebakken.
- Vuur verlagen, rozemarijn en de bouillon erbij en een half uurke laten sudderen (wel es omdraaien ondertussen)
- Fijngesneden vijgen erbij en nog kwartierke laten doorsudderen
- Palm erin kappen en nog kwartierke verder laten stoven. Peper & zout erbij.
- Rollade er even uithalen en het stoofvocht mixen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten