Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zaterdag 26 februari 2011

Vis uit de oven met Safarisaus

Dit is er eentje die ik vrijdagavond voor mezelf had gemaakt. Op 't moment dat ik het aan 't eten was -hoewel het me mega smaakte- dacht ik bij mezelf dat ik beter iets anders had klaargemaakt. We gingen nl. een avondje stappen met de meiden en een gerechtje die een goei fondke legt was eigenlijk beter geweest. We hebben ons allemaal supergesmeten en het was weer een memorabele avond! Deze namiddag dan verjaardagsfeestje van Aaron van Marlies die 2 grote jaren oud was en laten we zeggen dat ik het glaasje cava vriendelijk heb afgeslagen... zegt genoeg zeker? :-S Maar was ook supergezellig. Totnogtoe een weekend dat je zo veel mentale energie geeft, maar morgen toch beetje uitrusten ze... Pfew...

Ingrediënten:
Vis (volgens origineel recept was dit met tongfilets, maar ik heb een stukje kabeljauw gebruikt), limoen, Safari en room (alweer volgens het origineel recept deed je er ook wat witte wijn bij, maar heb dit er uit gelaten, want moest hier anders een fles voor opentrekken die toch niet zou opgeraken - zal het later nog es met die wijn erbij proberen, maar vond het zo eigenlijk ook lekker)

Makkelijk zat...
- Oven voorverwarmen op 180°.
- Uw vis in een ovenschaal leggen, bedekken met plakjes limoen en een flinke (lees: hele flinke ;-)) scheut Safari erbij (normaal moest je hier dus ook een scheut witte wijn bijgieten, maar dat heb ik dus niet gedaan)
- 10 à 15 minuutjes de oven in tot uw vis gaar is.
- Het vocht uit uw ovenschaal in een panneke gieten en uw vis ondertussen warmhouden. Room in uw pan, peper & zout erbij, laten indikken et voilà :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten