Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zaterdag 19 februari 2011

Mozarella in Parmaham

Volgende week komen de ladies opnieuw eten en was net even aan 't kijken wat ik zou serveren. Ik ben er eigenlijk nog niet uit, maar heb nog effe tijd, so no panic :-) Als aperitiefhapje dacht ik wel aan de volgende, ook een klassieker, die ik al superlang heb, dus tijd om die ook hier neer te pennen! Is ook zo eentje die iedereen lust :-)

Ingrediënten:
Minimozarellabolletjes, Parmaham, basilicum, rucola, olijfolie

Bereiding:
- Bestrijk de ham met wat olie, leg er een blaadje basilicum op, beetje rucola, bolletje mozarella. Oprollen en prikkertje erdoor!
- Als je 't in kleine schaaltjes of lepeltjes wil serveren, kan je ook gewoon de rucola eronder leggen wat het 'voller' doet ogen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten