Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zaterdag 26 februari 2011

Ovensnack met Parmaham en Mozarella

Dit is er eentje die ik deze week es op een middag heb klaargemaakt voor mezelf en 't had me zo gesmaakt dat ik die hier natuurlijk ook moet neerpennen! Lien en Evelien waren de avond ervoor komen eten, wederom een supergezellige avond, veel getetterd en de flessen cava gingen vlot :-) 's Anderendaags 's morgens beetje loom, maar 's middags weest zwemmen met Jo en dan was ik er volledig bovenop. Na 't zwemmen grote honger en 't was tijd voor restjes te verwerken! Had nog wat mozarella over van de hapjes van de avond ervoor, dus 't moest iets met mozarella worden dat goed vult hé!

Ingrediënten:
Stokbrood, mozarella, (parma)ham.

Easy as hell...
- Beleg een snee stokbrood met de ham en leg er sneetjes mozarella op.
- Wat peper & zout erover en een tiental minuutjes de oven in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten