Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

dinsdag 6 september 2011

Marokkaanse HamburgerDrukke dag gehad en morgen ook alweer veel te doen! Wel 'goed nieuws' vandaag... deze middag opnieuw naar de Bodystyling geweest en ben in totaal al 1.4 kg kwijt en dat op 1 week! Goed hé :-) Gezien ik gisteren 'gevast' heb na mijn uitspattingen van dit weekend, vond ik dat ik vandaag opnieuw wat stevigere kost verdiende! Had nood aan vlees... en 't mocht wel even duren, maar niet veel werk zijn, want had een grote afwas (en ik doe dit altijd tijdens 't koken)... En gehakt... ach, wat is er makkelijker dan dat en kan je eindeloos mee variëren! Dit is dus ook weer een goeike, die hier in de toekomst nog op tafel zal komen!

Ingrediënten:
Gehakt, Ras El Hanout, cayennepeper, peper&zout

Handjes wassen en dan...
- Alles in een kom kieperen en goed mengen
- Broodje, hamburger of welke vorm dan ook van maken en bakken in de pan :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten