Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 1 augustus 2011

Paprikagoulash

Dit is een perfect gerechtje om op zondag in uw keuken te staan pruttelen :-)



Gisterennamiddag trouwens es afgesproken met Chavdar, een ex-collega van mijn 6 maanden in Brussel. Nu ja, niet zomaar een ex-collega, maar de enige collega die me daar aan 't lachen kon brengen. Nu ik gehoord heb wat daar sedert mijn vertrek allemaal is gebeurd, ben ik er niet rouwig om dat ik er niet meer werk, niet dat ik er voorheen rouwig om was hoor, maar nu NOG minder :-) Maar 't was supergezellig: terraske & veel bijtetteren. Just the way I like it!

Straks naar Marlies, ik zorg voor de goulash, zij zorgt voor frietjes & sla, samen lunchen, Aaron zijn tukje laten doen en dan hop, naar de speeltuin in 't Parkkaffee.

Ingrediënten:
750 gr runderstoofvlees (nu ja, ik heb kalf gebruikt, want dat stond in promo ;-)), 3 middelgrote uien, 5 teentjes look, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 200 gr spek, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 el paprikapoeder, 2 laurierblaadjes, 1 tl rozemarijn, 1 flesje donker bier

Mmmm.....
- Voorbereiding: vlees in niet al te kleine brokken snijden, ui in halve ringen snijden, look snipperen, paprika's in smalle reepjes snijden
- Olie & boter in uw pan en uw vlees bruin bakken en uit de pan halen
- Het spek in het overgebleven braadvet uitbakken, ui toevoegen en glazig laten worden.
- Look kort laten meebakken, tomatenpuree en al je kruiden erbij kappen en nogmaals kort laten meebakken.
- Blussen met het bier en opnieuw aan de kook brengen. Vlees terug in de pan, deksel erop en 3 kwartier laten sudderen.
- Paprika's erbij en nog kwartierke laten verdersudderen.
In het recept spraken ze van maizena te gebruiken om uw saus te binden, maar ik heb er nog een klein beetje water aan toegevoegd om meer saus te hebben :-S

Geen opmerkingen:

Een reactie posten