Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 3 april 2011

Stoofpotje met Duvel en Luikse Stroop



Ook weer ne goeien... had ik het recept vlug gelezen om boodschappen te doen en ik dacht 8 dl Duvel te zien staan hebben, dus ik zo'n grote fles kopen... Kijk ik 't recept nog even na vooraleer ik er deze voormiddag aan begon en er opnieuw glad overgelezen... Kijk ik 't op 't laatste nog es na om te zien of ik niets vergeten was en zie ik dat ik in plaats van de 8dl Duvel en 1dl vleesbouillon, eigenlijk 8dl vleesbouillon en 1dl Duvel aan mijn stoofpot had moeten toevoegen :-S Dus er vlug es mijn lepel ingestoken en weet je, ik vond het megalekker, dus fuck dat recept, ik doe het in 't vervolg opnieuw zo! :-) En joepie! Weer een lekker receptje erbij! :-)

Ingrediënten:
1 kg varkensvlees, 750 ml Duvel, 1 dl vleesbouillon, 2.5 el Luikse stroop, 1 ui en 3 grote wortelen

Bereiding:
- Bak de stukjes varkensvlees goudbruin
- Voeg er de gesnipperde ui en de plakjes wortel aan toe en stoof even aan
- Duvel en Luikse stroop erbij kappen en tot de helft laten inkoken
- Vleesbouillon erbij en anderhalf uur op een laag vuurke laten sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten