Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

vrijdag 1 april 2011

Amandelkoekje met mozarella, vijg & ham

Dinsdagavond zijn Vincent en Nathalie langsgekomen voor een hapje & een drankje. Een supergezellige avond en vond het superleuk hen nog es te zien, want was alweer veel te lang geleden! Had onlangs op de site van Leffe een nieuw hapje gevonden en wou dat natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen, dus bij deze. Was écht écht een lekkerke! Heb er zelfs de avond zelf nog enkele bijgemaakt, omdat we er allemaal zot van waren! Dus de volgende die hier komen, weten al dat ze zich aan deze mogen verwachten :-)Ingrediënten:
Amandelkoekjes (Jules Destrooper), mozarella, vijgenconfituur, Parmaham

Easy as hell...
- Smeer wat confituur op het koekje
- Plakje mozarella erop
- Half schelleke hesp verfrommelen en erop leggen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten