Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

vrijdag 1 april 2011

Zalm met Komkommersaus

Na het avondje met Nathalie en Vincent had ik nog 3/4 komkommer over, dus 't moest iets worden met komkommer vandaag! Na nog geen enkele avond thuis te zijn geweest deze week, vanavond es een rustig avondje in de zetel :-) Net buikje vol gegeten, aan 't twijfelen of ik de afwas nu of morgenochtend zal doen :-S, maar sebiet alvast es kijken wat er op tv is! Of één van de dvd's bekijken die ik onlangs in Mediamarkt heb gekocht. Volgende week btw mijn eerste sollicitatiegesprek, is wel niet voor mijn droomjob (zij hebben mij gecontacteerd...), maar kwestie van al es te oefenen voor als mijn droomjob eraan komt hé!

Ingrediënten:
Zalmfilet, citroen, komkommer, witte wijn, zure room, dille

Bereiding:
- Papillote maken: Zalm in aluminiumfolie leggen, klontje boter erop, kruiden met wat peper & zout en een beetje citroensap erover sprenkelen. 30 minuutjes de oven in op 175°.
- Zaadlijsten uit de komkommer halen, in hele kleine blokjes snijden en een tweetal minuutjes stoven in wat boter.
- Wijn erbij kappen en laten sudderen tot de wijn volledig is verdampt.
- Van het vuur halen en de zure room en dille erdoor roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten