Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zaterdag 16 april 2011

Knolseldersoep


Ging deze eigenlijk gisterennamiddag maken, want Carla kwam in de late namiddag toe om mee te gaan nr het huiskamerconcert. Voorgesteld dat ik iets te eten zou maken, maar mocht geen moeite doen :-S Dus wou soepje klaarhebben, smaakt en vult altijd, want we moesten uiteindelijk toch iets eten... Ze kwam eigenlijk vroeger aan dan verwacht (en was later dan gepland in gang geschoten, want langer dan normaal in mijn bed blijven liggen door diene Chess after work donderdagavond :-S) Dan natuurlijk beginnen tetteren, tijd beetje uit 't oog verloren, dus 't waren gewoon pistolets ipv pistolets met soep :-S
Dus klaargemaakt voor deze middag! Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit niet een WAUW-soep is waarvan je steil achterover valt, maar is gewoon een lekker soepje en wil ik bijhouden, want komt hier nog wel es op tafel :-)

Ingrediënten:
3 preistengels, 1 knolselder, 2 uien, 2 bouillonblokjes, tijm, 1.5l water

How to...
- Stoof de uien en de prei
- Water en knolselder toevoegen
- Bouillonblokjes, peper&zout en tijm erbij
- 30 min. laten koken voor je hem mixt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten