Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 27 mei 2013

Havermoutpap met honing & kaneel



Jaja, nog een havermoutpapreceptje :-) Deze keer met honing & kaneel. Dat vult dus écht hé... Net een centerparcsweekendje met enkele vriendinnen achter de rug en de weegschaal liegt er niet om, dus de beslissing genomen om vanaf nu elke dag (of nu ja, toch de meeste) een maaltijd te vervangen door havermoutpap. Is lekker, is gezond en bevat zo veel voedingsstoffen.... Gezien de conventionele manieren niet zo goed marcheren bij mij, het zo es proberen hé!

Ingrediënten:
Havermout, melk, honing, kaneel

Tja, wat moet ik hieraan uitleggen...
- een aantal eetlepels havermout in een pan op 't vuur kletsen en wat melk erover, afhankelijk van hoe 'papperig' je het wil...
- wat honing en kaneel erin en effe laten koken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten