Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

woensdag 1 mei 2013

Croque Nutella & peerToen ik een paar weken opleiding had in Leuven en bij Rasmus in Brussel logeerde, ontdekte ik tijdens het boodschappen doen een paar leuke boekjes vol receptjes die er één voor één even heerlijk uitzien! Vooral dessert-achtige dingen, net iets waar ik niet in uitblink :-S Met deze receptjes daarentegen ben ik er zeker van dat het me zal lukken! Volgende maand trouwens nog es een namiddagje met Virginie, Carla & Jo en bij slecht weer is 't bij mij thuis te doen en doen we chocoladenamiddag! Dat boekje vol Nutella-receptjes zal zeker van pas komen! Jummie jummie!!

Ingrediënten:
Brood, boter, Nutella en peer

Weet niet zo goed wat ik hier kan aan uitleggen, spreekt nogal voor zich, niet? Nu ja...
- Sneetjes brood bestrijken met Nutella, sneetjes peer ertussen en samenklappen
- Wat boter aan de buitenkant en hop, de croquemachine in voor een paar minuutjes

Heerlijk!! En ideaal voor zo'n dag waarbij je al de hele week loopt te snakken naar chocolade! Door die peer kan ik mezelf bovendien wijsmaken dat het niet helemaal ongezond is :-)

Bron: uit dat boekske van op de foto dus + boter aan toegevoegd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten