Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 3 maart 2013

Hartjespasta met SaffraansausAch, wie zegt dat Valentijn op 14 februari valt? Het hoort elke dag valentijn te zijn!! :-) Natuurlijk is die hartjespasta niet het hele jaar door verkrijgbaar, maar soit. Ikzelf vond dit gerechtje gewoon ok, gene wauw, gewoon ok, maar mijn valentijn vond het écht lekker en heeft zitten smullen tot ie niet meer kon. Wel grappig, heel macho hoor... een man met hartjespasta! Haha!
Na meer dan 6 maanden wel ons 1e discussiepunt gevonden. In Denemarken ('t Is dus ne Deen) is het heel normaal dat een baby zijn namiddagslaapje buiten doet, waar ik al niet de grootste fan van ben, maar hij is ook groot geworden zo, dus da's bespreekbaar. Dus als je een tuin of terras hebt, leg je ze buiten, goed ingeduffeld, in een kinderwagen. Heb je daarentegen geen tuin of terras... dan leg je ze OP STRAAT! No way! Echt no way! Gezien een tuin of terras een vereiste is bij het samenwonen, zal dat nu niet meteen het issue worden, maar.... als je dus naar de winkel of supermarkt gaat, dan laat je gewoon je kleine in de kinderwagen buiten aan de ingang staan daar! Hier in België doen ze dat alleen met honden en zelfs daar heb ik medelijden mee en zie je niet zo heel veel, maar gewoon uw baby aan de ingang ALLEEN achterlaten?! Da's echt een reden om uw kind nooit bij uw man alleen achter te laten. Hem heel duidelijk gemaakt dat dit een breekpunt zou zijn voor mij en ik denk dat hij 't begrepen heeft. Niet te doen toch hé... Cultuurverschillen binnen Europa... Soit, hartjespasta op tafel dus deze middag!

Ingrediënten:
Hartjespasta, spek, room, saffraan, parmezaanse kaas

Love is in the air...
- Pasta koken
- Ondertussen spekblokjes effe aanbakken
- Saffraan in beetje heet water laten weken
- Als uw spek lekker is gebakken, room erbij kletsen
- Helemaal op 't laatste es roeren in uw saffraanwater, zodat de kleur goed mengt, en dan bij uw saus kieperen.
- Volgens 't recept (wel geen idee meer waar ik die van 't internet heb geplukt :-S), was dit zo ok, maar ik heb nog een beetje parmezaanse kaas aan de saus toegevoegd, gewoon omdat ik vind dat dit voor een gladdere smaak zorgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten