Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

woensdag 2 januari 2013

Homemade eiersalade



Voilà si, de laatste restjes van oudjaar zijn er bijna door! Had gourmet gedaan en met dat er een fan van gekookte eieren in 't gezelschap was, maar een paar gekookte eieren bijgeserveerd :-) Nu ja, gezien de hoeveelheid vlees, heeft iedereen zich daarop geconcentreerd ipv op groentjes & brood. Terecht natuurlijk (en dan nog een paar porties vlees in mijn diepvries gestoken :-S)

Dus met de overschot kokkeneiers (ja, zo noemde ik gekookte eieren als kind en zo blijf ik dat noemen) eiersalade gemaakt en was jummie! Had een tijdje geleden al es het voornemen genomen om meer zelf van die salades te maken voor op de boterham, want die kan je toch iets lighter maken dan wat je koopt en kunnen gewoon niet anders dan zo veel lekkerder zijn toch! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niet wreed veel van dat voornemen heb waargemaakt :-S Een nieuw jaar, een nieuw begin, dus bij deze!

Ingrediënten:
Hardgekookte eieren, mosterd, bieslook, (light)mayo (optioneel snuifje paprikapoeder)

How to:
- hardgekookte eieren in kleine stukjes prakken
- wat mayo erbij (echt niet te veel hoor, is al heel snel lekker smeuïg)
- klein beetje mosterd en kruiden erbij, nog wat peper&zout
- alles door elkaar mengen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten