Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

woensdag 29 mei 2013

Havermoutkoekjes met Chocolate ChipsMiljairde, miljairde, deze zijn gewoon HEEEERLIJKKKK!! Jaja, volop in mijn havermoutperiode!! Had dit receptje gevonden op allrecipes.nl en bleek ik wel niet toevallig alle ingrediënten in huis te hebben :-) Nu ja, behalve die walnoten, maar had nog overschotje geschaafde amandelen. Kon niet slecht zijn, dacht ik. Vullen ook stevig... Eerst was ik bang dat ze niet zouden overleven tot dit weekend, tot ik Rasmus terug zag, maar heb er 2 gegeten en zit zo vol als een ei :-S Glazen pot gevuld om morgen mee te nemen naar 't werk, kwestie van te kunnen weerstaan aan de mini marsen, milky ways etc. als tussendoortje en in de plaats een havermoutkoekje te smullen :-) Het zal me wel lukken om er een paar over te houden voor mijn geliefde havermoutverslaafde :-)

Ingrediënten:
250 gr gesmolten gezouten boter, 200 gr lichtbruine basterdsuiker, 75 fijne witte suiker, waarvan zo'n zakje vanillesuiker, 2 eieren, 150 gr bloem, 260 gr havermoutvlokken, 125 gr geschaafde amandelen (of gehakte walnoten dus, zoals in 't originele recept), 175 gr stukjes chocolade

En nu..
- oven voorverwarmen op 170°
- in een grote kom (ja, grote!!) de gesmolten boter en alle suiker goed mengen
- klop er één voor één de eieren door
- bloem aan toevoegen en erdoor roeren
- havermoutvlokken, amandelen en chocolade erdoor scheppen en alles goed mengen
- bakpapierke in uw ovenschaal, koekjes maken van het deeg en hop, 15 minuutjes de oven in

Echt waar, heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten