Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 29 juli 2013

Tagliatelle ProscuittoLekker & snel! Heb me sinds kort aangesloten bij een groepje op Facebook dat receptjes deelt, vertelt wat er 's die dag op tafel komt, enz. Altijd handig als je even iets minder inspiratie hebt. Via daar ben ik ook op de site mijnverstand.be gekomen en daar echt een schat aan recepten gevonden! Moeten jullie ook es gaan zien!
Er was dus vorige week een avond dat ik al dat licht eten van de warmte wat beu was en zin had in iets stevigers, niet zo veel tijd had en 't kwam meteen in mijn gedachten dat ik dit gelezen had. Zo makkelijk dat ik de ingrediënten nog uit het hoofd wist, dus in 't terugkeren van werk effe binnengesprongen in de winkel en even later zat ik te smullen :-) Rasmus krijgt die binnenkort dus ook es op zijn bord!

Ingrediënten:
Tagliatelli en Proscuitto (wat een verrassing ;-)), Parmezaanse kaas, room en een ajuin

How to...
- Pasta koken
- Ondertussen uw hesp in reepjes snijden, net zoals tagliatelli
- Wat boter smelten in uw steelpannetje en uw gesnipperde ui fruiten
- Als deze ok is, uw slierten hesp aan toevoegen en even meebakken, room en peper en zout aan toevoegen.
- Volgens 't originele recept voeg je er de Parmezaanse kaas pas op 't laatste aan toe, maar ik heb dat er al meteen aan toegevoegd en doe dat de volgende keer opnieuw zo :-)
- Uw saus een beetje laten indikken
- Pasta afgieten en erbij kletsen, goed doorroeren, zodat de saus goed verspreid en serveren!

Bron: http://mijnverstand.be/v2/recept/recept.php?id=2301&gm=5&si=10


Geen opmerkingen:

Een reactie posten