Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

donderdag 17 oktober 2013

Pizza Weense Worstjes & ChampignonsJaja, elk heeft zo zijn smaak... Wou ik es op een vrijdagavond een relatief snelle hap klaarmaken... verse pizza, nou ja, vers. Pizzadeeg netjes gekocht in de winkel, maar al de rest vers bedoel ik. Ik had al even zin in mijn pizza met courgette en munt... dus de ideale gelegenheid om Rasmus kennis te leren maken met dat overheerlijke receptje - dacht ik even verkeerd :-S. Vroeg hem naar, als hij kon kiezen, wat hij op zijn pizza zou willen en het antwoord was hotdogs. Nu ja, 't antwoord op alles is hotdogs, dus ergens verwonderde dit me niet. Vertelde hem mijn plan en dan keek ie me met zijn schaapoogjes aan... Dus tja, 't is ne pizza met van die weense worstjes en champignons geworden... Roept niet meteen een wauwgevoel op bij mij, maar als ik zag hoe hij daar van aan 't smullen was, wist ik dat ik deze hier ook moest delen! Bij deze dus!

Ingrediënten:
Pizzabodem, spaghettisaus, weense worstjes, champignons in schijfjes gesneden en geraspte kaas

Makkelijk zat:
- Pizzabodem uitrollen en bestrijken met je spaghettisaus (makkelijk als je er altijd een voorraadje van in de diepvries hebt, net zoals ik)
- Bedekken met weense worstjes en schijfjes champignon
- Wat kaas erover en hop, den oven in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten