Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 26 december 2011

Ardens Rendier

Rendier... Eén keer, maar niet snel een tweede keer... Zag dat in de winkel liggen en wou es wat variatie op 't menu :-S Toen ik de eerste hap in mijn mond stak... heeft gewoon een aparte structuur... en dan zag ik Rudolf voor me met zijn rode neus... Nee jong, heb 't geproefd en dat was 't... Saus met patatjes en groentjes waren daarentegen delicieus :-) Gelukkig vonden mijn slachtoffers het wel megasuperlekker! Pfew.... Ach ja, als je 't niet es probeert, dan weet je niet of 't je ligt hé (ok, dat gaat niet voor alles op... mosselen, oesters en consoorten, die proef ik écht niet, dat moet ik gewoon niet! maar soit)

Ingrediënten:
Rendier, Ardense ham, 2 sjalotjes, dragon, 1,5 el mosterd, scheut witte wijn en room

Tja...
- Uw rendier dus bakken in de pan (volgens 't recept moest 't in de oven, maar dat ging me te lang duren, dus netjes in de pan gebakken)
- Ondertussen uw sjalotjes snipperen en ook in de pan kieperen, zodat ze meebakken (volgens 't recept was dit apart, maar 't was ikwilzoweinigmogelijkafwas - avond ;-))
- Ardense ham in reepjes trekken en er ook bijvoegen en een minuutje laten meebraden
- Een goeie scheut witte wijn erbij en dan efkes gerust laten, want 't moet wat inkoken
- Dan uw room, mosterd en dragon toevoegen en nog wat bijkruiden met peper&zout als je dat nog niet hebt gedaan
- Wat laten inkoken et voilà :-)

Bron: http://www.onskookboek.be
-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten