Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 31 oktober 2010

Pangasius met Serranoham

Dit was er eentje die ik heb gemaakt toen Evelien nog es haar buikje kwam vullen. Ze had es aangegeven dat ze eigenlijk te weinig vis eet, dus u vraagt, wij draaien :-) Dit is ook zo'n makkelijk gerechtje, waarbij er eigenlijk echt niets verkeerd kan lopen. Dus heel veel commentaar kan ik er niet bij geven... gewoon es klaarmaken, proeven en mij gelijk geven dat 't lekker is ;-) Nu ja, je zal wel merken dat ik naast look, ook erg veel van rozemarijn hou... dus als je hier ook van houdt, dan kan het sowieso niet mislopen!

Wat er superlekker bij is, zijn rozemarijnaardappeltjes en boontjes. Boontjes klaarmaken hoef ik jullie niet uit te leggen en die patatjes, dat 'receptje' heb ik eigenlijk ooit van mijn allerallerbeste vriendin Annelies gekregen, ook megamakkelijk, maar moet je wel doen vooraleer je aan de vis begint, want moet langer in de oven...

Ingrediënten:
Pangasius (of een andere vis natuurlijk), rozemarijn, serranoham, olijfolie, aardappelen

How to do it:
- Verwarm de oven voor op 200°
- Aardappelen in kleine blokjes snijden, in een ovenschaal, rijkelijk met olijfolie pvergieten en rijkelijk met rozemarijn bestrooien (met rijkelijk, bedoel ik echt rijkelijk) en hop de oven in. Wel af en toe es in roeren, want anders zou de bovenlaag uitdrogen. Hoe lang die erin moeten, hangt af van de grootte van uw aardappelblokjes, zoals ik ze doe, moeten ze er toch een dik half uur in.
- Bestrooi de vis met peper & zout en wat rozemarijn. Wikkel die dan  in de ham en leg ze (met de naad van de ham naar beneden) in een ingevette ovenschaal. Druppel er flink nog wat olie over en laat de vispakketjes in ong. 20 min gaar worden in de oven. (Tot je merkt dat de ham krokant is)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten