Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 31 oktober 2010

Pakketje met gerookte zalm & feta

Dit is er eentje die eigenlijk altijd succes heeft en je doet beseffen dat er zo veel mensen zijn, die eigenlijk niet veel kruiden gebruiken, want gewoon een paar venkelzaadjes kan iets zo opkrikken... Dit pakketje heb ik eigenlijk ooit es gewoon voor mezelf gemaakt, gewoon met een slaatje erbij. Lekker makkelijk en niet veel werk!
Ondertussen al massa's klaargemaakt, maar dan als aperitiefhapje, dus gewoon kleinere pakketjes en heeft altijd succes! Laatste keer was deze zomer op een familie-avondje met mijn ouders, tante Lieve, nonkel Frans en dan mijn neef & nicht met hun partners en kinderen. Ik was er verantwoordelijk voor de hapjes en deze gingen als zoete broodjes!Ingrediënten:
150 gr feta, 150 gr gerookte zalm, 250 gr ricotta, dille, bieslook, venkelzaad, boter en filodeeg

Zo gaat ie:
- Oven voorverwarmen op 180° (Tenzij je ze klaarmaakt om later te serveren hé)
- Meng de feta, ricotta, zalm, dille en bieslook in een kom en voeg naar eigen smaak peper toe. Hier voel ik me altijd een beetje als Nigella, lekker met je vingers erdoor :-)
- Leg het vel filodeeg open en schep er wat van het mengsel in (hoeveelheid afhankelijk of je natuurlijk aperitiefhapjes wil klaarmaken of dit gewoon als maaltijd wil)
- Maak pakketjes, bestrijk die met gesmolten boter en bestrooi met wat venkelzaad.
- En dan hop de oven in, voor zo'n 20 à 30 min. tot ze goudbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten