Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 14 november 2010

VenkelsoepVenkel is een groente die ik nog niet helemaal onder de knie heb... Voor doorwinterde keukenprinsessen zal dit wel een makkie zijn, maar 't is nog maar november, de winter staat nog voor de deur, en oefening baart kunst! Dus na een paar keer venkel klaargemaakt te hebben, waarbij het resultaat minder geslaagd was, dacht ik 'deze keer zal diene venkel mij niet liggen hebben!' Geef toe... wat is er makkelijker dan een soepke... Dus even geleden volgend soepje es uitgeprobeerd en al zeg ik het zelf: 't was lekker :-)

Ingrediënten:
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 dl melk
- 3 venkelknollen
- 1 l groentenbouillon
- 1 borrelglaasje pastis

En nu...
- Voorbereiding: ui en venkel in stukjes snijden
- Dan de ui stoven, de venkel toevoegen en even laten meestoven
- Groentenbouillon en pastis toevoegen en een half uurke laten koken
- Alles mixen en kruiden met peper

Als je 't wil serveren aan gasten, hou je op voorhand wat venkelgroen aan de kant en garneer je soep hiermee. Lijkt altijd toch net dat ietsje meer te hebben dan :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten