Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 7 november 2010

Briecrostini met appel & walnoot

Dit is zo'n restjesgerecht... Kijken wat je nog in huis hebt en daar iets lekkers mee maken. Appels heb ik meestal wel, noten eigenlijk ook (ooit es voor een gerecht -dat trouwens één van mijn minder gelukte was :-S) zo'n doosje walnoten gekocht en die blijven eigenlijk best wel een tijdje ok en af en toe heb ik daar es een kleine hoeveelheid van nodig, dus slecht wordt dat niet bij mij en nu heb ik dat eigenlijk meestal wel in huis.
En dan nog Brie, ok, dat heb je niet altijd liggen, maar ik ben nu eenmaal een kaasfanaat!
Toen ik een jaar of 16 was vond ik dat mijn borsten te groot waren (jaja, iedereen heeft wel iets zeker :-S) en dat ook tegen de dokter gezegd, zijn eerste vraag was 'Eet je veel kaas?' Van alle vragen die hij me kon stellen, was dat nu eigenlijk de laatste die ik verwachtte, maar ja dus en volgens hem had dat een invloed op de grootte van iemands zijn borsten, iemand die veel kaas eet... Dus dames -ik besef dat het meestal omgekeerd is, maar- als jullie grotere of kleinere borsten willen... Massa's of net geen kaas meer eten!
Nu ja, met den tijd heb ik me erbij neergelegd, want ik eet nu eenmaal zo graag kaas -behalve schimmelkaas dan- dat ik best een Franse zou kunnen zijn. Daarmee, Brie komt hier af en toe wel es binnen.

Ingrediënten:
Stokbrood, Brie, appel, walnoten

En dan...
- Snij het stokbrood schuin in lange dunne plakken. Leg er de schijfjes appel en de grofgehakte walnoten op. Bedek met een laagje Brie.
- Schuif ze een 10-tal minuutjes in de oven en maal er achteraf wat peper over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten