Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zaterdag 27 november 2010

Mediterrane Uitsmijter
Dit is weer zo'n restjesmaaltijd.... Thuiskomen 's avonds en in je koelkast kijken... Beseffen dat er enkel nog overschotjes in liggen... Tijd om even creatief te zijn dan! Pc opstarten en es tussen de gerechtjes snuffelen die ik er allemaal bewaard heb van 't internet... En ja hoor, ééntje die precies overeenstemt met de inhoud van mijn koelkast! En 't was nog superlekker ook! Dus laat ik die hier maar snel bewaren, zodat ik hem nooit meer kwijt kan spelen :-)

Ingrediënten:
Ui, tijm, hesp, mozarella, rode paprika, spiegelei, ciabatta

Pak maar uw pannen uit de kast en dan:
- Voorbereiding: Ui in ringetjes en de paprika in reepjes snijden
- Wat olijfolie verhitten en de uit en paprika effe bakken
- Tijm erdoor roeren en kruiden met peper&zout
- Ondertussen spiegelei bakken, beleg het met een plak mozarella. Laat de kaas smelten en maal er wat peper over.
- Ciabatta opensnijden, 1 plak ham eropzwieren, het paprika/ui-mengsel erop verdelen, ei erbovenop en voilà!

Nu enkel nog de tv aansteken, mijn speciaal voor-de-tv-eet-tafeltje uithalen, me in de zetel zetten en mijn buikje vullen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten