Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 23 mei 2011

Spinaziesoep met MuntVorige week donderdag nog es afgesproken met Annelies, mijn beste vriendin sedert 't eerste middelbaar en het was een supersupergezellige avond. Na 't werk was ze tot hier gekomen, even wat getetterd, dan iets gaan eten naar waar we vroeger nog veel geweest zijn en dan kwam ik op het lumineuze idee (jaja, soms heb ik wel es een inval :-)) om nog es ene te gaan drinken in de Salamander. Da's een café in de Overpoort, de studentenbuurt dus, waar we nog menig uur hebben gesleten tijdens onze studententijd. Het is ook het enige café dat de tand des tijds heeft doorstaan, want het is het enige café dat na al die tijd nog steeds dezelfde naam draagt en dezelfde cafébazen heeft. We kwamen binnen en Rita herkende ons sebiet, Potaerde zat nog steeds op 't eind van de toog zijn pintje te drinken. We hebben er maar ene gedronken, want dan moest Annelies naar huis toe, naar haar 2 schatten van zonen, maar daar op dat moment beslist dat we binnenkort nog es een avondje samen onze oude plekjes in Gent gaan verkennen en dat ze dan blijft slapen ;-)

Eigenlijk heb ik nog een receptje liggen van savooikoolsoep van Kris, maar om de één of andere reden ben ik er nog niet aan toegekomen :-S Maar die spinaziesoep dus. Ondertussen zijn we allebei 10 à 15 jaar ouder en de gesprekken evolueren navenant ;-) Dus ze vertelde over een soep die ze overlaatst had geprobeerd en superlekker was. Uitproberen natuurlijk! En hier is ie! Met dank aan de inventiviteit van Annelies!

Ingrediënten:
300 gram spinazie, 1 courgette, munt, water

How to...
- De courgette in stukjes snijden en even aanstoven
- De spinazie erbij kappen en heel kort laten meestoven
- Water erbij kappen tot het grotendeels onder staat en kwartierke laten koken
- Peper & zout en je munt erbij en mixen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten