Soms is mijn logica niet altijd goed te volgen... zoals met hamburgers... Om de één of andere reden vind ik persoonlijk brood & warm vlees samen gewoon niet zo lekker, iedereen heeft zo wel zijn voorkeuren zeker? Mij ga je dus ook nooit één of ander fastfood- of kebabzaak zien binnenstappen om een hamburger of een pita. Een gewone hamburger thuis (met patatjes en groentjes dan) maak ik eigenlijk ook nooit klaar. Pas op, ik eet het wel, en het kan me zelfs es smaken op een ander, maar zelf klaarmaken... Eigenlijk niet. Ik heb altijd graag nog dat extra smaakje, die leuke toets, ... Zo had ik ooit onderstaand receptje es bewaard.
En ik had er eigenlijk zin in, want deze week weer een les geleerd: als je maar heel weinig tijd hebt en je laat een man kiezen waar te eten... Quick dus! Nu niet echt mijn favoriet, maar zo'n visburger kan me ook wel es smaken en 't was gewoon handig. Hierdoor wel nog es zin gekregen om thuis een eigen hamburger te maken.
Gisterenavond was het dus zover en is er ook eentje om bij te houden!
Ingrediënten:
- 100 gr gehakt per persoon
- 1/4 bol mozarella per persoon
- ong. 1 zongedroogd tomaatje per persoon
- 1 teentje knoflook (per 4 pers)
- Italiaanse kruiden
Let's get started:
- zo simpel... alles in een kom smijten & kneden tot alles goed dooreen zit
- hamburgers van maken & bakken in een pan
Volgens dat receptje op 't internet moest je dit klaarmaken met pitabroodjes & sla, maar ik heb 't gewoon met pureepatatjes & wortelkes gemaakt. Wortelkes vloeken er wel niet bij, maar er zijn wel groenten die er beter bij passen dan dat.
Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten