Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 25 juni 2012

Zsa Zsa Kip

Voorbij week opleiding gehad en vandaag examen! Met de elektronische toetsen heb ik al een mooi gemiddelde van 80%! Whoop whoop! Nu nog de resultaten van het schriftelijk en mondeling gedeelte afwachten! Hopelijk in dezelfde lijn :-S I am good!!
Na 't examen vrijaf gekregen van 't werk, met dat ik mijn weekend opgeofferd had om te studeren! En geloof me... 't deed zeer :-( Niet 't studeren ze, dat viel wel mee, maar heb 't reünieweekend met de ex-collega's uit Frankfurt gemist :-( Was in Engeland op een paar uur van Londen, dus een dagje op & af zat er ook niet in :-( Wel met pijn in het hart ze... Gelukkig vrijdag etentje bij Jan, zo zie ik toch de Belgskes terug, David and Susanne staan erop dat ik hen dit jaar nog es bezoek, dus zal wel nog es in the UK geraken en volgend jaar juni is 't in Keulen te doen! Die mis ik zeker niet ze!!!!

In elk geval... had al na de middag gedaan met mijn examens, eerst vlug iets gegeten, want razende honger en daarna genoten van een vrije namiddag in de week! Lekker weertje, dus wandelingske naar 't stad gemaakt, zonnebril en oorringen gekocht :-) en boodschappen gedaan om nog es nieuw receptje uit te proberen! Is uit een blog die ik even geleden al had ontdekt, maar precies effe vergeten was :-S Opnieuw opgesnord en kan iedereen alleen maar aanraden er een kijkje te gaan nemen! Superleuke en interessante blog! Kwestie van 'gezond' te doen, gekozen voor rijstmaaltijd (ok, room misschien minder gezond, maar een mens heeft ook dagelijks een portie 'vet' nodig toch?) Het heet er kip van Jo, maar ik heb 't herdoopt tot Zsa Zsa Kip, lekkere kip van madame zsazsa blog dus!Ingrediënten:
Rijst, kipfilets, room, citroen, koriander

How to...
- Rijst koken
- Kipfilets goudbruin bakken. Om de één of andere reden, als ik rijst eet, moet kip in blokjes... mijn autistisch kantje, doe ermee wat je wil
- Volgens 't recept moest je nu in een pan de citroen uitpersen, er een glas water aan toevoegen, samen met de room en een kippebouillonblokje. Ik ben er zeker van dat dit 't nog lekkerder maakt dan dat 't al was, maar had te lang in 't stad rondgehangen, nog aan de tel gehangen en had honger, dus terwijl ik mijn afwas aan 't doen was, was 't volgende gewoon praktischer: klets uw room bij de gebraden kippeblokjes, pers er uw citroen over uit, koriander erbij, peper en zout, effe roeren en gewoon in laten koken.

Et voilà!

't Doet er me trouwens aan denken dat ik dringend es dat kabelke moet terugzoeken om mijn kodak op deze pc aan te sluiten, want foto genomen, maar ja......

Bron: http://madamezsazsa.blogspot.be/2007/05/kip-van-jo.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten