Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

donderdag 19 juli 2012

Crostini met Rode Ui & GeitenkaasVandaag naar de kapper geweest, nieuw kapsel, kapper carte blanche gegeven en al superveel complimentjes gekregen :-) :-) :-) Daar in boekske zitten bladeren. Delicious. Blader altijd in die als ik daar ben en denk dan steevast dat ik die es moet kopen, maar in de winkel vergeet ik dat precies altijd :-S Soit, daar dus dit aperitiefhapje in zien staan, klonk lekker, dus goed onthouden voor als 't es van pas zou komen en onverwacht was 't vanavond meidenavond bij mij thuis! Dus perfect om meteen dit hapje uit te proberen!

Ingrediënten:
Stokbrood (in 't boekske was 't met ciabatta ;-)), rode ui, olijfolie, verse oregano, geitenkaas.

How to...
- Ui in ringetjes snijden, wat oregano erbij en min. half uur in olijfolie laten marineren. Vraag me niet waar 't goed voor is, maar dus recept uit Delicious gewoon gevolgd hiervoor.
- Inhoud gewoon in pan kieperen en effe stoven.
- Als uw volk er is, stokbrood in schijfjes snijden, mengsel erop, beetje geitenkaas en hop, den oven in voor een aantal minuutjes.
- Ter afwerking nog blaadje verse oregano opleggen en serveren :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten