Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 10 juni 2012

Marokkaanse Aardappeltortilla

Ook weer slim van mij! Heb ik een nieuwe pc gekocht, maar zit daar zo geen gaatje in om 't kaartje uit mijn fototoestel in te steken :-( Moest ik nu nog weten waar ik al die jaren geleden dat kabelke gelaten heb :-S Dedju zeg. Soit, foto komt er dus wel es aan.

Ik betwijfel in hoeverre mate je dit een tortilla kan noemen, but i couldn't care less. Had eieren die dringend opmoesten en 't heeft me super gesmaakt!Ingrediënten:
Gekookte aardappelen, eieren, geperste look, gesnipperde ui, koriander, ras el hanout, rundsgehakt, rode paprika

Weinig afwas!
- Patatjes bruinen en effe uit de pan aan de kant houden
- Ui stoven, gehakt erbij (kruiden met peper&zout, koriander, ras el hanout), look erboven persen, stukjes paprika erbij
- Als alles doorbakken is, uw aardappelen er opnieuw bijkletsen
- Eieren klutsen en kruiden met peper&zout en ras el hanout en erbij gieten. Effe doorroeren zodat het goed verdeeld wordt en op een laag pitje laten garen.

Bron: site Libelle (maar ietsiepietsie klein beetje aangepast deze keer :-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten