Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

dinsdag 22 mei 2012

Spaghetti met citroen


Jaja, 'k heb 't jullie gezegd hé! 'k Ben er weer ingevlogen! En dees... amai, écht een topper, qua snel te bereiden zullen niet veel andere gerechten dit kloppen en qua moeilijkheidsgraad... zeg maar gemakkelijkheidsgraad! Supersimpel!

Morgen- en overmorgen ga ik pas laat thuis zijn, en nu ik weer in 't koken ben gevlogen, kon ik niet wachten om deze uit te proberen! En als ik me vanavond niet laat verleiden om de rest op te eten, kan ik de overschot morgenmiddag meenemen naar 't werk, want 's avonds zijn 't gewoon broodjes op de laatste sessie van mijn mini mba. Nu durf ik daar mijn hand nog niet voor in 't vuur te steken... Buikje rond, maar toch... zegt genoeg hé ;-)

Is trouwens een ideaal gerechtje voor een zomerse dag! Smaakt superfris en vult toch goed :-)

Ingrediënten:
Spaghetti, room, 1,5 citroen, peper, parmezaanse kaas

Ik laat jullie niet langer in spanning:
- Spaghetti koken (en net een minuutje te weinig koken)
- In een ander panneke uw room kletsen (ik heb 1,5 zo'n klein fleske voor uiteindelijk 2 pers. gebruikt)
- Er 1,5 citroen boven uitgeperst (in 't oorspronkelijke recept was 't met citroenschil, maar twijfelde aan hoe gezond dat wel niet zo zijn - hoeveel dat bespoten was geweest, dus maar voor 't sap gegaan :-S)
- Flinke draai aan de pepermolen (echt goed gepeperd)
- Uw pasta afgieten, terug in de pan, die citroenroom erbij kletsen, parmezaanse kaas erdoor roeren en nog even laten sudderen. Heerlijk!


Bron: lekkereten.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten