Nieuwe doelstelling: Tegen mijn verjaardag, november dus, 5 kilo eraf! Tijd zat, maar ik wil dat dan ook op 't gemak doen... Ondertussen al opnieuw beginnen sporten en dan wat mijn eetgewoontes aanpassen, niet drastisch, gewoon a new way of life proberen te vinden... Een echt dieet wil ik niet, want dat geeft toch alleen maar een jojo-effect en 't is natuurlijk de bedoeling dat ze eraf blijven hé :-) Dus gewoon kleine aanpassingen in mijn voeding zoals iets meer olie gebruiken ipv boereboter, lightmayo ipv gewone mayo, ... EN 't belangrijkste... stoppen met eten als je genoeg hebt. Allemaal kleine dingetjes, maar veel kleintjes maken veel hebben ze me altijd verteld :-)
Dus ja, dit gerechtje lijkt nu niet meteen een dieetgerecht en dat is het ook helemaal niet :-S Maar ik blijf dus wel lekker eten :-) Want anders *ik ken mezelf* loop ik binnen de kortste keren naar 't frietkot om vettigheid en daarna naar de nachtwinkel om een zak chips, fret ik de rest van mijn frigo uit en is alle moeite voor niets. Vermijden dus. Kleine aanpassingen, zoals iets minder vette room dan voorheen geeft dan wel niet stante pede resultaat, maar ik doe aan lange termijn planning :-)
.
Ingrediënten:
Bladerdeeg, 2 eieren, 20 cl room, blikje tonijn, 1/3 courgette, overschotje parmezaan, peper&zout
.
Nie moeilijk:
- Taartvorm nemen en er het bladerdeeg inleggen (ik laat er altijd dat boterpapier tussenzitten, want dan haal je hem achteraf supermakkelijk uit de vorm zonder uw vingers te verbranden)
- In een kom de rest van de ingrediënten goed mengen en op het bladerdeeg gieten
- Klein halfuurtje in de oven op 200°
Geen opmerkingen:
Een reactie posten