Gisterennamiddag trouwens es afgesproken met Chavdar, een ex-collega van mijn 6 maanden in Brussel. Nu ja, niet zomaar een ex-collega, maar de enige collega die me daar aan 't lachen kon brengen. Nu ik gehoord heb wat daar sedert mijn vertrek allemaal is gebeurd, ben ik er niet rouwig om dat ik er niet meer werk, niet dat ik er voorheen rouwig om was hoor, maar nu NOG minder :-) Maar 't was supergezellig: terraske & veel bijtetteren. Just the way I like it!
Straks naar Marlies, ik zorg voor de goulash, zij zorgt voor frietjes & sla, samen lunchen, Aaron zijn tukje laten doen en dan hop, naar de speeltuin in 't Parkkaffee.
Ingrediënten:
750 gr runderstoofvlees (nu ja, ik heb kalf gebruikt, want dat stond in promo ;-)), 3 middelgrote uien, 5 teentjes look, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 200 gr spek, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 el paprikapoeder, 2 laurierblaadjes, 1 tl rozemarijn, 1 flesje donker bier
Mmmm.....
- Voorbereiding: vlees in niet al te kleine brokken snijden, ui in halve ringen snijden, look snipperen, paprika's in smalle reepjes snijden
- Olie & boter in uw pan en uw vlees bruin bakken en uit de pan halen
- Het spek in het overgebleven braadvet uitbakken, ui toevoegen en glazig laten worden.
- Look kort laten meebakken, tomatenpuree en al je kruiden erbij kappen en nogmaals kort laten meebakken.
- Blussen met het bier en opnieuw aan de kook brengen. Vlees terug in de pan, deksel erop en 3 kwartier laten sudderen.
- Paprika's erbij en nog kwartierke laten verdersudderen.
In het recept spraken ze van maizena te gebruiken om uw saus te binden, maar ik heb er nog een klein beetje water aan toegevoegd om meer saus te hebben :-S
Geen opmerkingen:
Een reactie posten