Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
woensdag 2 januari 2013
Homemade eiersalade
Voilà si, de laatste restjes van oudjaar zijn er bijna door! Had gourmet gedaan en met dat er een fan van gekookte eieren in 't gezelschap was, maar een paar gekookte eieren bijgeserveerd :-) Nu ja, gezien de hoeveelheid vlees, heeft iedereen zich daarop geconcentreerd ipv op groentjes & brood. Terecht natuurlijk (en dan nog een paar porties vlees in mijn diepvries gestoken :-S)
Dus met de overschot kokkeneiers (ja, zo noemde ik gekookte eieren als kind en zo blijf ik dat noemen) eiersalade gemaakt en was jummie! Had een tijdje geleden al es het voornemen genomen om meer zelf van die salades te maken voor op de boterham, want die kan je toch iets lighter maken dan wat je koopt en kunnen gewoon niet anders dan zo veel lekkerder zijn toch! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niet wreed veel van dat voornemen heb waargemaakt :-S Een nieuw jaar, een nieuw begin, dus bij deze!
Ingrediënten:
Hardgekookte eieren, mosterd, bieslook, (light)mayo (optioneel snuifje paprikapoeder)
How to:
- hardgekookte eieren in kleine stukjes prakken
- wat mayo erbij (echt niet te veel hoor, is al heel snel lekker smeuïg)
- klein beetje mosterd en kruiden erbij, nog wat peper&zout
- alles door elkaar mengen
zaterdag 27 oktober 2012
Tortilla met Rode Ui & Feta
Alle lof voor dit heerlijk & makkelijk receptje gaat naar Annelies! Voor de babyborrel van Flavie, mijn metekind, het mooooooiste metekindje ter wereld, had Annelies vanalles lekkers gemaakt voor 't buffet en dit was er eentje van.
Deze zomer heb ik trouwens iemand leren kennen, jaja :-), en die eet graag eieren, dus af en toe als lunch moet ik die toch iets met eieren voederen hé.
Ingrediënten
Eieren, rode ui, feta, aardappelen
En dan...
- aardappelen in schijfjes snijden, ui in ringetjes en feta wat verbrokkelen
- aardappelen en ui wat bakken in de pan, zodat ze al wat gaar zijn
- eieren klutsen en erbij kappen
- feta erover strooien
- heel effe aanbakken, en dan, tip van Annelies, aluminiumfolie over uw pan en hop de oven in, zodat 't geheel volledig netjes bakt.
Lekker ze!
maandag 13 augustus 2012
Perzische Stoofschotel met Rabarber
Amaai! Onverwacht megalekker!! Maar écht lekker! Ben zo geen rabarberfreak, daarmee dat ik zo verrast ben :-)
Druk weekend achter de rug, zaterdag een hele dag op stap met 't kantoor, eerst weest karten (not my thing dus :-S), daarna boottocht om de dag af te sluiten in een restaurantje op de dijk! En dan zondag was 't rommelmarkt bij mijn ouders thuis... aan de kust... Met 't mooie weer en de feestdag deze week kan je je het verkeer op de weg wel inbeelden vermoed ik :-S
Soit, leuk weekend gehad, da's 't belangrijkste :-) De rommelmarkt dus! Toerke gedaan met mijn nicht en o.a. een mooi bord gekocht (zie foto, hoewel je er niet zo veel van ziet natuurlijk, maar toch, helemaal mijn stijl :-)) en van mijn tante wat rabarber uit de tuin meegekregen, dus ideaal om dit receptje uit te proberen die ik al even zitten had!
Ingrediënten:
Ui, look, lamsvlees (gezien ik daar niet zo zot van ben, gewoon rundsvlees genomen, maar kan me inbeelden dat lams hier NOG beter bij smaakt!), kurkuma, koriander, bleekselder, rabarber, munt & peterselie en eventueel klein beetje suiker, maizena
Druk weekend achter de rug, zaterdag een hele dag op stap met 't kantoor, eerst weest karten (not my thing dus :-S), daarna boottocht om de dag af te sluiten in een restaurantje op de dijk! En dan zondag was 't rommelmarkt bij mijn ouders thuis... aan de kust... Met 't mooie weer en de feestdag deze week kan je je het verkeer op de weg wel inbeelden vermoed ik :-S
Soit, leuk weekend gehad, da's 't belangrijkste :-) De rommelmarkt dus! Toerke gedaan met mijn nicht en o.a. een mooi bord gekocht (zie foto, hoewel je er niet zo veel van ziet natuurlijk, maar toch, helemaal mijn stijl :-)) en van mijn tante wat rabarber uit de tuin meegekregen, dus ideaal om dit receptje uit te proberen die ik al even zitten had!
Ingrediënten:
Ui, look, lamsvlees (gezien ik daar niet zo zot van ben, gewoon rundsvlees genomen, maar kan me inbeelden dat lams hier NOG beter bij smaakt!), kurkuma, koriander, bleekselder, rabarber, munt & peterselie en eventueel klein beetje suiker, maizena
Let's get started!
- Ui snipperen en glazig braden
- Ui uit de pan en uw blokjes vlees mooi goudbruin braden
- Ui er weer bij kappen, samen met de geperste look, kurkuma, koriander, peper&zout. Van diene kurkuma en koriander écht een ferme klets, want tijdens 't sudderen paar keer geproefd en telkens nog wat bijgedaan. Dus niet zuinig zijn daarop.
- Effe roeren en water toevoegen. Volgens 't origineel recept moest dit nu met het deksel op de pan 2.5u stoven, maar daar had ik de tijd niet voor ze :-S Gewoon halfuurke laten sudderen. (dus waarschijnlijk nog lekkerder de 2e dag als je hem nog effe laat sudderen om opnieuw op te warmen :-))
- Stond niet in 't recept, maar ik heb er toch wat maizena aan toegevoegd, want persoonlijk verkies ik een iets dikkere saus, anders was 't maar wreed waterachtig :-S
- Laatste 5 minuten stukjes bleekselder en rabarber toevoegen. Nog wat peper&zout en proef nog es of de kurkuma en koriander wel voldoende is.
- Kort voor 't serveren peterselie, munt en eventueel wat suiker toevoegen.
Volgens 't recept past rijst of tabouleh of zo hier perfect bij en ik geloof hen graag op hun woord, maar ik had meer zin in wat anders en natuurlijk dat dat er ook bij past :-)
Abonneren op:
Posts (Atom)