Druk weekend achter de rug, zaterdag een hele dag op stap met 't kantoor, eerst weest karten (not my thing dus :-S), daarna boottocht om de dag af te sluiten in een restaurantje op de dijk! En dan zondag was 't rommelmarkt bij mijn ouders thuis... aan de kust... Met 't mooie weer en de feestdag deze week kan je je het verkeer op de weg wel inbeelden vermoed ik :-S
Soit, leuk weekend gehad, da's 't belangrijkste :-) De rommelmarkt dus! Toerke gedaan met mijn nicht en o.a. een mooi bord gekocht (zie foto, hoewel je er niet zo veel van ziet natuurlijk, maar toch, helemaal mijn stijl :-)) en van mijn tante wat rabarber uit de tuin meegekregen, dus ideaal om dit receptje uit te proberen die ik al even zitten had!
Ingrediënten:
Ui, look, lamsvlees (gezien ik daar niet zo zot van ben, gewoon rundsvlees genomen, maar kan me inbeelden dat lams hier NOG beter bij smaakt!), kurkuma, koriander, bleekselder, rabarber, munt & peterselie en eventueel klein beetje suiker, maizena
Let's get started!
- Ui snipperen en glazig braden
- Ui uit de pan en uw blokjes vlees mooi goudbruin braden
- Ui er weer bij kappen, samen met de geperste look, kurkuma, koriander, peper&zout. Van diene kurkuma en koriander écht een ferme klets, want tijdens 't sudderen paar keer geproefd en telkens nog wat bijgedaan. Dus niet zuinig zijn daarop.
- Effe roeren en water toevoegen. Volgens 't origineel recept moest dit nu met het deksel op de pan 2.5u stoven, maar daar had ik de tijd niet voor ze :-S Gewoon halfuurke laten sudderen. (dus waarschijnlijk nog lekkerder de 2e dag als je hem nog effe laat sudderen om opnieuw op te warmen :-))
- Stond niet in 't recept, maar ik heb er toch wat maizena aan toegevoegd, want persoonlijk verkies ik een iets dikkere saus, anders was 't maar wreed waterachtig :-S
- Laatste 5 minuten stukjes bleekselder en rabarber toevoegen. Nog wat peper&zout en proef nog es of de kurkuma en koriander wel voldoende is.
- Kort voor 't serveren peterselie, munt en eventueel wat suiker toevoegen.
Volgens 't recept past rijst of tabouleh of zo hier perfect bij en ik geloof hen graag op hun woord, maar ik had meer zin in wat anders en natuurlijk dat dat er ook bij past :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten