Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 3 augustus 2014

Pittige Penne met Merguez

Foto is wat minder, maar da's gewoon omdat we allebei zo'n honger hadden, het ongelooflijk lekker rook, dus maar meteen aangevallen en pas te laat beseft... Gezien de randen van ons bord al onder de tomatensaus zaten, er maar 't beste van gemaakt...

Soit, nood breekt wet, en gezien mijn vriend last heeft gehad van zijn maag nadat hij een maiski met aardappelen en brocolli had gegeten (en nee, 't was zeker niet de stress op 't werk ;-)) mochten er tijdelijk geen aardappelen of brocolli meer op tafel komen (die maiskis ook niet, maar da's nu minder lastig)
Nu ja, ik heb wel een aantal lekkere pasta- en rijstgerechten maar nu ook geen 1000 natuurlijk (ter info: die maagpijn van die aardappelen en brocolli heeft 3 weken geduurd en neen neen, nog altijd zeker niet door de stress op 't werk!!) Dus kwestie van af te wisselen es op een avond zitten surfen en kwam ik deze tegen op de site van de Red Market. Plichtsbewust dan maar naar daar geweest om mijn boodschappen en 't was een schot in de roos!

Ingrediënten:
Penne, paprika, merguez, ui, blik tomatenblokjes (ik neem altijd die van Elvea - Arrabiata, maar als je 't iets minder pittig wil, misschien ene kiezen die wat neutraler smaakt), basilicum

How to:
- Pasta koken
- Bak de ui en voeg de merguez toe. Paprika in stukjes snijden en toevoegen.
- Merguezen eruit halen en in schijfjes snijden
- Tomatenblokjes en basilicum naar smaak toevoegen
- 5 minuutjes laten sudderen.

Farfalle met Chipolata en Vleeskruiden


Deze is eigenlijk heel onnozel ontstaan, en is zo ongelooflijk simpel dat je moeilijk kan geloven dat 't zo lekker is! Het was mijn bedoeling om nog es mijn pastagerechtje met chipolata, mosterd & salie te maken. Pasta was aan 't koken, chipolata klaar, tijd om aan mijn saus te beginnen en merk ik dat ik geen salie meer in huis had :-S Gezien mijn vriend zot is van vleeskruiden, dus maar geïmproviseerd en goed geschud met het vleeskruidenpotje boven de pot. Zo simpel als dat :-)

Ingrediënten:
Farfalle, chipolata, room & vleeskruiden

Simpel zat:
- Pasta koken
- Worst bakken, goed kruiden met vleeskruiden en in schijfjes snijden
- Room erbij en nog goed veel vleeskruiden. Uw saus gewoon nog beetje laten indikken et voilà.

woensdag 8 januari 2014

Ovenschotel met spirelli en broccoli


Jaja, 2014 begint met op mijn eten te letten... Dus daarmee dit receptje dat ik gepikt heb bij WW... Toen ik Rasmus vertelde bij zijn thuiskomst dat 't er zo eentje was, trok ie al zijn neus op, toen op 't tafel kwam, keek hij al iets opgeluchter en na de eerste hap knikte hij volmondig dat ik dit best nog es mag maken :-) Toegegeven, alles smaakt beter met een beetje meer saus of een wat vollere saus, maar deze mag er best zijn en komt vast en zeker nog regelmatig bij ons op tafel!

Ingrediënten (per persoon):
Spirelli, brocolli, ham, 125 ml magere melk, 1 ei, nootmuskaat (geraspte kaas)

Stroop uw mouwen op en...
- Brocolli 5 minuutjes laten koken en spirelli ook net niet gaar koken en afgieten
- Eerst een laagje pasta en daarop de brocolli placeren in je ovenschotel en vanboven reepjes ham
- In een potje apart de magere melk klutsen met het ei, peper&zout en muskaatnoot.
- Mengsel over je ovenschotel placeren en de oven in (180°). Op Rasmus zijn portie nog wat geraspte kaas overheen gestrooid. Heeft er bij mij een klein halfuurke ingezeten (eigenlijk gewoon tot Rasmus thuiskwam)

En dan habba habba habba :-)