Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
woensdag 8 januari 2014
Ovenschotel met spirelli en broccoli
Jaja, 2014 begint met op mijn eten te letten... Dus daarmee dit receptje dat ik gepikt heb bij WW... Toen ik Rasmus vertelde bij zijn thuiskomst dat 't er zo eentje was, trok ie al zijn neus op, toen op 't tafel kwam, keek hij al iets opgeluchter en na de eerste hap knikte hij volmondig dat ik dit best nog es mag maken :-) Toegegeven, alles smaakt beter met een beetje meer saus of een wat vollere saus, maar deze mag er best zijn en komt vast en zeker nog regelmatig bij ons op tafel!
Ingrediënten (per persoon):
Spirelli, brocolli, ham, 125 ml magere melk, 1 ei, nootmuskaat (geraspte kaas)
Stroop uw mouwen op en...
- Brocolli 5 minuutjes laten koken en spirelli ook net niet gaar koken en afgieten
- Eerst een laagje pasta en daarop de brocolli placeren in je ovenschotel en vanboven reepjes ham
- In een potje apart de magere melk klutsen met het ei, peper&zout en muskaatnoot.
- Mengsel over je ovenschotel placeren en de oven in (180°). Op Rasmus zijn portie nog wat geraspte kaas overheen gestrooid. Heeft er bij mij een klein halfuurke ingezeten (eigenlijk gewoon tot Rasmus thuiskwam)
En dan habba habba habba :-)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten